Solceller för lantbruk – En bra idé

Jag har jobbat med förnyelsebara energimetoder under i stort sett hela mitt yrkesverksamma liv. Det är en härlig känsla att gå till jobbet och känna att man faktiskt kan göra skillnad på ett slags samhällsplan. Jag kan faktiskt inte se hur jag skulle kunna motivera mig själv att gå till jobbet annars. Det skulle vara om jag fick arbeta med att äta choklad kanske. Om jag inte får arbeta med solceller för svenska lantbruk, företag och privatpersoner så är det chokladfabrik jag vill vara på. Så, nu vet ni var jag står.


Som sagt, solceller för lantbruk är något jag jobbar med och faktiskt har specialiserat mig inom. Det är en bra bransch. Kurvan har pekat stadigt uppåt under de senaste decennierna. Allt fler lantbruk väljer nu att ta in solceller i verksamheten. Det är positivt på så många plan.


Plan 1: För mig


Ja, man får tillåta sig att vara lite självisk ibland. Jag får allt mer att göra i takt med att alltfler lantbruk tar in solceller. Som expert på området är det många som drar i mig från alla håll. Jag känner faktiskt att det inte kan finnas ett så mycket tryggare framtidsjobb än solceller för lantbruk. 


Plan 2: För kunden


Lantbruk sparar massor av pengar på att installera solceller. Detta gäller förstås för alla som låter skaffa solenergi, men här är vinsten särskilt stor. Det kostar förstås en slant för ett lantbruk att få upp solceller. Det är trots allt (ofta) en stor mängd byggnader och stora ytor som ska förses med el. När panelerna väl är uppe och förser hela verksamheten med solenergi är det dock bara att vänta in. Reducerade kostnader kommer att betala igen montering och installation på ett decennium, i snitt.


Plan 3: För planeten


Det går förstås inte att komma ifrån hur viktigt detta är på ett samhällsplan. Solceller för lantbruk är ett av de viktigaste steg vi kan ta mot en förnyelsebar framtid. Jag är stolt över att arbeta i en bransch som ser så ljus ut. Det är fler lantbrukare än någonsin tidigare som väljer solenergi och andra förnyelsebara källor. Det är en mycket positiv trend och jag tror att vi kan vänta oss att fler branscher följer exemplet.


Tappa inte hoppet men fortsätt kämpa!