Armbågskontakter, en helt ny värld

De finns lite överallt, du har garanterat sett dem, förmodligen använt dem men knappast tänkt på dem. Det är armbågskontakterna jag pratar om. Nu har du ingen aning om vad en armbågskontakt är för nåt när du bara hör ordet utan sammanhang, så okända är dessa viktiga prylar i samhället. En armbågskontakt är den där knappen du trycker på för att öppna dörren, om du antingen är handikappad, vägrar röra dörrhandtag eller bara gillar att trycka på saker, som till exempel armbågskontakter. Någonstans här börjar du inse varför de är viktiga i samhället, för annars skulle du och många andra aldrig ta er genom alla stängda dörrar man råkar på varje dag. Och det skulle ju minst sagt kunna vara obekvämt.


En armbågskontakt är inte heller fullt så enkelspårig som det låter. Du kan trycka på den med andra kroppsdelar också, handen eller bara gå rakt in i den. Helst inte alltför burdust då, även om armbågskontakterna oftast inte är alltför kantiga är de fortfarande hårdare än dig och du kan komma att få blåmärken i form av hörnet på en armbågskontakt. Så det är väl att rekommendera att ändå oftast använda armbågen lite lagom försiktigt istället. Eller använd en käpp, det är inget som säger att du inte får använda en käpp för att trycka på armbågskontakten. Det finns faktiskt väldigt få regler kring användandet av armbågskontakter, så du kan vara lugn på den fronten. Däremot finns det ju fortfarande en del sociala normer som innebär att du kanske inte bör göra precis som du vill. Apropå att trycka på armbågskontakten med andra kroppsdelar då till exempel.


Nu när du fått upp ögonen för armbågskontakter kommer du lägga märke till dem överallt. Dörrar du aldrig hade trott begåvats med automatik visar sig ha en armbågskontakt som helt magiskt öppnar den åt dig. Helt fantastiskt vilken ny värld du nu upptäcker, allt tack vare armbågskontakten. Du kommer att börja reflektera över placering, effektivitet och material, ja du kanske till och med blir riktigt engagerad och ägnar ditt liv åt att spana in nya armbågskontakter. Det är ingen dålig hobby, man reser och upplever nya saker, träffar folk och lär känna dörrar. Så underskatta inte armbågskontakernas betydelse i ditt liv bara för att du inte tänkt på dem innan.